Skip to main content

Minder afval door Kringloopdoos

By 25 februari 2019februari 28th, 2020Nieuws

Een verhuizing is het moment bij uitstek om grote opruiming te houden. Maar het blijkt dat overtollige spullen vaak te snel weggegooid worden. Terwijl ze ook behouden kunnen worden voor hergebruik. Reinigingsdiensten Rd4 (Heerlen) en UTS Bernardt (Stein) gaan een samenwerking aan om deze spullen te behouden.

UTS Bernardt stelt de Rd4-kringloopdoos beschikbaar bij alle verhuizingen die het bedrijf verzorgt. De klant kan overtollige spullen in de kringloopdoos verzamelen en UTS Bernardt zorgt ervoor dat de volle dozen bij Rd4 terechtkomen. De spullen worden in de Rd4-kringloopwinkels tegen aantrekkelijke prijzen verkocht. Ook grote spullen zoals banken of kasten mogen bij UTS Bernardt voor hergebruik worden aangeboden.

Het idee is ontstaan vanuit een sociale en maatschappelijke betrokkenheid. De kringloopdoos wordt in het sorteercentrum van Rd4 in Heerlen uitgepakt en gesorteerd. Bij Rd4 zijn dagelijks zo’n 100 medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk, waarvan een groot deel bij het sorteercentrum. Grondstoffen worden behouden door minder afval te vernietigen en er ontstaan leuke koopjes in de kringloopwinkel. Voor UTS Bernardt is het daarnaast een extra service voor haar klanten.

De verwachting is dat de Rd4-kringloopdoos jaarlijks 5,5 tot 6 ton aan kringloopspullen uit het afval zal houden.