Skip to main content

Al jaren een inclusieve werkgever!

By 9 november 2020Nieuws

UTS Nederland ging kort geleden in gesprek met David over de rol als inclusieve werkgever en hoe UTS Bernardt dit precies inricht. Benieuwd? Lees dan zeker verder:

Zie wat ze wél kunnen

“Pas als je werkt met mensen die een beperking hebben, zie je wat ze wél kunnen. Je moet het echt ervaren en hen op specifieke kwaliteiten selecteren.” Aan het woord is David Bernardt, eigenaar van UTS Bernardt. Behalve dat UTS Bernardt een logistiek bedrijf is, gespecialiseerd in dedicated logistics zoals medische apparatuur, hebben ze ook een archiefdienst en detacheringstak in Facility Management.

De normaalste zaak

UTS Bernardt is lid van ‘De normaalste zaak’, een organisatie die mensen met afstand tot de arbeidsmarkt helpt bij het vinden van passend werk. Bij UTS Bernardt werken dan ook mensen met een beperking. David merkt dat er in Nederland nog veel vooroordelen bestaan over mensen met een beperking. Hij vindt dat jammer, want deze mensen hebben ongelooflijk veel te bieden. Ze hebben absoluut talent en hun hoge betrokkenheid krijg je er als bonus bij.

Bedrijf in ontwikkeling

Goede nieuwe krachten vinden is voor een bedrijf dat voortdurend in ontwikkeling is, niet zo eenvoudig. Daarom is David, net als veel andere UTS bedrijven, altijd op zoek is naar talentvolle medewerkers. UTS Bernardt is al jaren een erkend leer/werkbedrijf. Toen het niet lukte om een goede assistent-verhuizer te vinden, is UTS Bernardt gaan werken met mensen met een beperking. En dat bevalt meer dan prima!

Zelfstandige werknemers die productiedoelen halen

Natuurlijk is het in het begin even zoeken. De inwerkperiode duurt soms wat langer en het uitleggen van werkzaamheden kan wat meer tijd kosten. Maar uiteindelijk zijn de medewerkers in staat om zelfstandig hun werkzaamheden te verrichten en de gewenste productie te halen. Het werd al snel duidelijk dat op deze manier aan goede, betrouwbare medewerkers is te komen.

Voorbeelden

Bij UTS Bernardt zijn mensen met een beperking ingezet als assistent-verhuizer, digitaliseerder bij het archief en als ‘liftbediende’. Bij een zakelijke verhuizing zorgt deze laatste ervoor dat de lift altijd beschikbaar is en naar de juiste etage gaat. Hierdoor kunnen de verhuizers hun werkzaamheden efficiënt uitvoeren. Het mag duidelijk zijn dat er bij het begeleiden van mensen met een beperking het nodige gevraagd wordt van de medewerkers van UTS Bernardt. Het is daarom belangrijk om een juiste mix van medewerkers te vinden.

Voordelen inclusieve werkgever

Een inclusieve werkgever laat mensen met een beperking naar vermogen betaald werk verrichten. Het werk wordt zo ingericht dat deze werknemers hun vaardigheden optimaal kunnen benutten. Ook krijgen ze begeleiding als dat nodig is. De productie mag dan ietsje lager liggen, de loyaliteit en de betrokkenheid zijn enorm. Daarnaast zijn er financiële regelingen waar je als bedrijf aanspraak op kunt maken. Nog een laatste tip van David: “Rustig aan opbouwen en een goede mix in de teams maken. ”

Neem contact met ons op